Min ældste datter var i pinsen på
Færøerne med Coro Misto, hvor hun har sunget i mange år. Min kone og jeg var
med da koret i sin tid blev startet, og min kone har været formand i mange år,
så det er sjovt at næste generation har overtaget vores plads.
De havde ikke megen fritid på turen, men
hun havde dog tid til at tænke på sin gamle far og købe færøsk øl med hjem.
Mange andre kormedlemmer købte øl fra Föroya Bjor, men hun beklagede at der
ikke var flere kasser tilbage, så hun i stedet købte øl fra Okkara. og det var
fint, for jeg har smagt alle øllene fra Föroya Bjor.
Jeg har godt nok også smagt nogle øl fra
Okkara, men ikke alle. ”Okkara” betyder ”vores øl”, og er et nyt bryggeri fra
2010. Brygmester Høgni Jensen har fået hjælp at Peter Klemmensen fra Thisted.
Jeg åbnede en ”Klassik” på 4,6%. Det er
en kobberfarvet øl med masser af bobler. Tyndt, lyst skum, der sætter sig i
fine ringe på glasset.Den har en god maltet duft, hvor man måske også aner lidt
vådt mos og nyslået græs. Der er alt for meget kulsyre i øllet. Den bruser og
prikker på en overvældende måde, der ikke passer til den maltede karakter. Mest
smag at malt og brød med en kraftig antydning afascorbinsyre – et tilsætningsstof,
der nærmest er i alle færøske øl jeg har smagt. Det må de jo kunne lide. Måske
er de glade for det på de kanter.
Karakter 3
http://hopswaterandbarley.blogspot.dk/2011/09/okkara-olavur-okkara.html
SvarSletDette er mine foreløbige erfaringer med øl fra Okkara - og det står vist for sig selv. Men det lyder som om den øl, du der anmeldte er knap så fæl.
Jeg har i min blogs levetid ikke haft fat i nogen Föroya Bjór, men deres classic prøvede jeg tidligere, og den husker jeg som god,