20. Juni 2014
I
går var børnene på besøg og vi bestilte pizza hos den lokale pizzamand. Vejret
på terrassen var godt og jeg kunne lige bruge en ale til at sætte lidt kulør på
pizzaen ( den var en smule intetsigende ). Det blev til en ”Forårs Ale” fra
Ribe Bryghus. Min svigerinde er flink til at komme med øl fra den del af landet
når hun er på besøg.
Ribe
Bryghus prøver ofte at krydre deres øl med bær og urter, og her er det enebær
og koriander, hvor sidstnævnte nok ikke vokser på strandengene ved Vadehavet.
Men det er jo blevet en populær ingrediens i madlavningen og vi kender den også
fra adskillige – især belgiske – øl.
Det
er en flot gylden øl med mange bobler og kraftigt, men blødt skum. Den har en
mild aroma, hvor man lægger mærke til enebær, men jeg kan ikke fornemme
korianderen. Det er en blød og behagelig øl med en fin fylde. Smagen er også
farvet af enebær – og sikkert også af koriander – og det giver en interessant
og anderledes ale. Jeg synes Ribe Bryghus er gode til at antyde smagsnuancer,
så man ikke bliver træt af det. De skriver selv, at ”der er ekstra meget humle”
og godt nok afsluttes der med humlebitterhed, men det er ikke det overordnede
indtryk.
Karakter 3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar