Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 3. september 2014

Tid til en øl - "Bier für Dich


3. September 2014

”Ein kluger Mann macht nicht alle Fehler selbst. Er gibt auch anderen eine Chance”. Sagt af Winston Churchill – som jo nok sagde det på engelsk. Men det er et citat på en øl, jeg købte i Hamburg i sommer. - ”Bier für Dich”. Den kommer i en specialindpakning med overskriften ”Männer”, og med undertitlen ”Das Bier mit Bodschaft”. Det havde selvfølgeligt været bedre med ”Das Bier mit Gesmack”, men det er næsten for letkøbt at komme med. Og den er faktisk bedre end jeg havde forventet/frygtet.

Det er Brauerei Hütt i Immenhausen – i nærheden af Kassel – der fremstiller den. Det kræver lidt detektivarbejde at finde ud af. Det fremgår ikke tydeligt af etiketten. Bryggeriet blev stiftet i 1752 af Johann Friedrich Pierson, og han fik i 1755 en datter Dorothea. Hun blev født i ølstuen, der bar det fine navn ”Knallhütte”. Dorothea er mest kendt for sin forbindelse med Brødrene Grimm, og for at have inspireret til mange af deres eventyr, fordi hun kendte så mange folkeeventyr, som de så forfinede. Man kan godt forestille sig, at fantasien blev sluppet løs efter et par Mass i ”Knallhütte”. Brauerei Hütt producerer en række traditionelle tyske øltyper – både lagerøl og weissbier. Og så brygger de også på bestilling fra firmaet og butikker. ”Bier für Dich” er således brygget til ”Geschenk für Dich”

 
”Bier für Dich” er en smuk gylden pilsnerøl på 5,2%. Masser af livlige bobler og kridhvidt skum. Der er en duft af korn, æble og en anelse svovl. Den virker meget spritzig. Smagen er frugtig med en let sødme og man mærker en mild bitterhed i eftersmagen.
 
Karakter 3
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar