11. September 2014
Dark Horse Brewing Co. har en serie
spændende stouts, der skal hjælpe os gennem vinteren. Den første – ”One Oatmeal
Stout” – kommer i oktober og derefter udsender de en hver måned indtil februar
hvor en af mine absolutte favoritter dukker op – ”Plead the 5th”. Desværre
kommer de noget senere på markedet herhjemme, så de sjældent passer til
vinteren, og det er langt tid siden at ”Plead the 5th” har været fremme.
Men de andre kan fås i perioder hos
Vinspecialisten i Aalborg, og der fik jeg denne ”Too Cream Stout”, der altså
udkommer i USA i november. Jeg har skrevet om ”Tres Blueberry Stout” og ”Fore
Smoked Stout” tidligere.
”Too Creamy Stout” er brygget med
laktose, hvilket vist skulle give den en blød og behagelig tekstur. Derfor blev
jeg lidt overrasket, for jeg synes den er en smule skarp og aggressiv i munden.
Den er kulsort – med rødbrunt skum, der svinder hurtigt. Duft af ristet malt og
mælkechokolade. Det er nok her laktosen spiller ind. God smag med ristede noter
og chokolade, samt en pæn afsluttende humlebitterhed.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar