Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 5. september 2014

Tid til en øl - Zundert Trappist


5. September 2014

Der skyder efterhånden trappistbryggerier op overalt. Blandt de nye er et i Østrig - et i USA og et i Holland, så de nu har to. Desuden er der et på vej fra Frankrig. Der er omkring 170 trappistklostre i verden – heraf 92 i Europa, så der er stadig basis for en udvidelse af trappsitbryggerierne. Mange af klostrene ser jo den succes bryggerierne har, og kan se en indtægtskilde her. Så der er sådan set ikke noget at sige til det. Det vil bare være synd, hvis det kommer til af udvande begrebet ”trappistøl”.

Klosteret Abdij Maria Toevlucht blevet grundlagt i 1900 og blev udnævnt til abbedi i 1938. Det ligger nær Breda i byen Klein Zundert, hvilket er grunden til at øllet har fået navnet ”Zundert”. Der brygges stadig kun den ene øl, som derfor ikke benævnes yderligere. Der står dog ”Trappist” på etiketten også. På nuværende tidspunkt er det 45 munke i klosteret


Deres kobberfarvede øl er brygget efter egen opskrift. Det er ikke en efterligning af andre trappistøl. Men efter at have smagt den, vil jeg nok sige at den lægger sit tæt opad det, vi kender i forvejen. Det skulle da også være mærkeligt, hvis ikke munkene har søgt råd hos mere erfarne kolleger. De hævder, at der tidligere har været brygget øl på klosteret, så de har selv stor ekspertise. Det er en øl på 8.0%. Farve som mørkt rav med blødt, cremet skum og mange hurtige bobler. Der er en duft af lys frugt, typiske trappistgærnoter og lidt krydderi. Den har en blød og let cremet fremtoning i munden, der gør den yderst behagelig. God smag af blomme og lys frugt, måske lidt koriander og appelsin.

Karakter 4+

Hvis vi skal have flere trappistbryggerier, er det da godt at kvaliteten er på samme niveau, som det vi ellers forventer.

Købt i Det Bette Ølhus – som vi besøger igen næste lørdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar