4. September 2014
I
aften efter danselektionen var der tid
til en lille øl – og det blev med tryk på lille. Små 25 cl var der i
flasken. Det var en jubilæumsøl fra Grauballe med navnet ”Munkebryg”. Den er
lavet til deres 10 års jubilæum i 2012 og er inspireret af munkene på Allingkloster,
der lå nær Grauballe. Her bryggede munkene en stærk øl ved særlige lejligheder.
Om denne historie har noget på sig eller ej, ved jeg ikke, men Grauballe
Bryghus har i hvert fald taget afsæt i de belgiske klosterbryg.
Det
er en kraftig sag på 10.0% - en såkaldt quadruple. Den er nærmest mørkebrun.
Skumudviklingen er svag og forsvinder hurtigt. Duften er sødlig med alkohol,
gærnoter og krydderi. Den virker en smule skarp i munden og føles ikke så blød
og rund som man kender det fra Belgien. Smagen er sødlig med blommer i madeira,
rosiner og sukker. Et udmærket bud på en kraftig belgier.
Karakter 4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar