Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. september 2014

Tid til en øl - Boon Kriek Mariage Parfait 2012


19. September 2014

I morgen er en stor festdag her i huset. Min ældste datter skal giftes, og der skal være både reception og fest. Min datter overnatter her hos os, så vi i ro og mag kan hjælpe hende i morgen – med at køre hende til frisør og hjælpe hende i kjolen osv. Og svigersønnen må jo ikke se kjolen, så han må blive hjemme.

Forleden så jeg – da vi besøgte Det Bette Ølhus – en belgisk bryllupsøl, som jeg tænkte vi kunne smage i dag. Ingen af de tilstedeværende var dog øldrikkere, men både min kone og min yngste datter ville da gerne prøve. Bruden var derimod ikke til sinds at lade sig overtale. Jeg reklamerede endda med at det var en kirsebærøl – velvidende at den nok var mere syrlig end jeg antydede.

Bryggeriet er Boon, og det skal man lede lidt for at finde på flasken. Etiketten siger klart: ”Kriek Mariage Parfait” ( det perfekte ægteskab ). Frank Boon har i mange år brygget en ”Geueze Mariage Parfait” på 8,0& alkohol og denne er så kirsebærudgaven fra 2012.

Hvis jeg ellers forstår den flamske tekst rigtigt, er den en lambik, der er lagret i 18 mdr. Heri fyldes 400g/l kirsebær ( kriek er en art sure kirsebær ( morello ) fra området omkring Bruxelles ) og der kommer en ekstra gæring på flasken.

Det er en knaldrød øl med lyserødt skum, der hurtigt forsvinder. Min yngste datter gjorde nogle fine iagttagelser. Først er duften let neutral men som skummer forsvinder træder syrligheden kraftigere frem. Nu måtte jeg ikke blive sur, men: ”Den lugter lidt af hest”. Og det er jo ganske rigtigt. Det er en note der ofte knytter sig til disse spontangærede øl, så jeg roste hende i stedet for at blive sur. Den var ikke så slem som hun havde troet og selv min kone kunne da drikke den, selvom hun ikke helt kunne se hvorfor.

jeg synes den er syrlig og kunne personligt godt savne noget mere sødme, uden at det dog skulle blive en af de sukkersøde udgaver fra Lindemann. Jeg er jo til de sødere sager.

Karakter 3

Vi glæder os til i morgen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar