12. Oktober 2016
Det
var en lidt heftig ølsmagning med 4 øl til slut, der normalt ville være
afslutning på en smagning. Jeg bad da også Sune fra Vinspecialisten om råd til
rækkefølgen, og jeg tror, vi fandt den rigtige.
Efter
den ultrasøde barleywine fandt vi en belgisk strong ale lagret på to fade. ”Rio
Reserva 2011” er brygget af De Struise i 2011 og først lagret 1 år på St. Emilion
Tour Baladoz vinfad og dernæst på bourbonfad fra Kentucky.
Det
er et samarbejdsbryg med Ryohei Sugawara San fra Rio Brewing i Japan.
Det
er en potent øl på 10,5% med masser af belgisk smag. Vi har moden frugt,
krydderi og fra bourbonfadet mærker vi vanilje og et skarpt strejf af alkohol.
Som så ofte før, synes jeg fadlagringen gør smagen lettere og skarpere. Den
typiske sødme fra belgiske øl bliver nedtonet, selvom den stadig er tilstede.
Det er en kompleks og nuanceret smag – en utrolig dejlig øl at drikke og et let
friskere pust ovenpå Thomas Hardy.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar