6. Oktober 2016
Til
vores første ølsmagning smagte vi en aldeles fremragende øl fra Brøckhouse – ”Frederiksborg
Slotsøl”. En strong ale med koriander og muskat. Også en øl, der forøgede min
interesse. Desværre eksisterer Brøckhouse ikke mere – en af de største
tragedier i nyere dansk ølhistorie.
Navnet
Brøckhouse er blevet opkøbt, men det har altså intet med det oprindelige at
gøre.
Vi
tog i stedet hul på en af de andre øl på første ølsmagning – ”Westmalle Tripel”.
En af deltagerne bemærkede, at når Westmalle er øl nummer 4, så ved man at der
er specialiteter i vente.
Det
var en øl, jeg havde set frem til. Jeg havde jo hørt at belgisk øl var helt
specielt, men vidste ikke hvad jeg kunne forvente. Og det var også en øl, der
rokkede ved mine forestillinger om øl. Kraftig med masser af smag – appelsin og
koriander. En øl, der var krydret helt anderledes end mine sædvanlige pilsnere.
Og vel at mærke en smag, der straks tiltalte mig. Jeg mener faktisk ikke, jeg
er stødt på en tripel, jeg ikke kunne lide.
”Westmalle
Tripel” er en kraftig øl. Alkoholen er godt skjult, men kan dog fornemmes. Det
er en øl med stor fylde. Jeg havde den med til en ølsmagning, hvor en af
deltagerne måtte give op, for han syntes, den var for ”kraftig” i alle
henseender. Det er en øl, man skal tage sig tid til at nyde. En øl, der sætter
tempoet ned.
Munkene
i Westmalle hævder at hvis man drikker 3 glas tripel, sænker man risikoen for
stress med 50%. De må ikke bruge det i reklameøjemed, men jeg er ikke i tvivl, om at det er sandt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar