5. Oktober 2016
Inden
denne første ølsmagning havde jeg dog stiftet bekendtskab med nogle af de nye
øl, og jeg havde fået smag for ”Newcastle Brown”, som jeg ofte bestilte på pub.
Så følte jeg mig lidt mere som en connoisseur, end hvis jeg bare bestilte ”Tuborg
Classic”.
Derfor
var jeg også spændt på ”Hazelnut Brown Nectar” fra det amerikanske bryggeri
Rogue. Ikke alene var der hasselnød, men ”nectar” lød også af mere fylde og
styrke.
Jeg
har skrevet om denne øl tidligere ( 2. oktober 2008 ), hvor malt og humletyper
er opregnet, men her er det nok at sige, at der er tilsat hasselnødekstrakt.
Dengang
skrev jeg at ”man kunne smage hasselnød, men det er ikke en sød maltet smag,
tværtimod er den tør og let drikkelig” Det er også sådan jeg husker den, men
jeg må sige, at jeg blev overrasket over, at den er sødlig – næsten vammelsød –
af hasselnød. Jeg elsker ellers netop hasselnødder, men her blev det næsten for
meget.
Så
enten har mine smagsløg eller øllen ændret sig. Så jeg må nedtone min karakter
fra dengang.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar