Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 24. februar 2010

Tid til en øl - Unibroue Eau Benite

24. februar 2010

I går fandt jeg en anden øl fra Unibroue frem – ”Eau Benite”. Det betyder ”indviet vand” og etiketten viser en engel, der sidder i et stort kar. Men et nærmere eftersyn afslører at det er en lidt diabolsk herre. Den ene vinge hænger, glorien er bøjet og han har også horn i den ene side. En blanding af engel og djævel. Sikkert en henvisning til den berømte, stærke ”Duvel”, der har lidt samme karakter. På armen har han en tatovering med ordlyden ”I w Quebec”. Bryggeriet ligger i denne provins.

Det er en let tripel på 7,7%. Brygmester Paul Arnott har brygget flere udgave af samme øltype – en let og en stærk. Den tunge tripel er ”La Fin du Monde”

Det er en sløret øl med tydelige klumper af bundfald. Alle Unibroues øl er brygget ”sur lie”, hvilket vil sige ” eftergæret på flaske”. Bryggeriet anbefaler, at man ruller øllet inden ophældning, for at få fordelt bundfaldet. ( Der er mange forskellige holdninger til bundfald hos de forskellige bryggerier ). Farven er orange gylden og toppes af et svagt hvidt skumlag. Der stiger en kraftig aroma af blomme og appelsin op fra glasset, samt lidt krydderi. Øllet føles lettere end forventet. Det skyldes sikkert, at der er tilsat majs. Samtidig er der en lidt skarp kant. Smagen minder en del om duften – lidt ”blomme i maidera” men stadig med en frugtnote af sød appelsin. Der er en god, middelstærk bitterhed som hænger med ind i eftersmagen, der varer længe.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar