Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 28. februar 2010

Tid til en øl - Unibroue Trois Pistoles

28. Februar 2010

Den sidste øl i Unibroue-serien. Jeg har dog tidligere smagt andre, jeg endnu ikke har skrevet om, så nu må vi se. Det er heldigvis stadig muligt at få fat i dem. Den sidste er ”Trois Pistoles” og det har ikke noget med pistoler at gøre. Pistoles er en gammel spansk mønt, og er navnet på en by i Quebec-området. Historien fortæller om en sømand, der væltede sit ølglas og udbrød: ”Trois Pistoles”, idet han henviste til øllets værdi.

Den lille by har også andre historier at byde på. På etiketten ses kirken og en stor sort hest. Den lokale biskop påkaldte en dæmon i form af en sort hest, da en ny kirke skulle bygges. Hesten skulle slæbe sten til byggeriet, men en eller andet fjernede bidslet, og hesten forsvandt, inden den sidste sten var lagt. Historien er fuldstændig sand – det kan man erfare ved selvsyn, da der tydeligvis mangler en sten i kirkebygningen.

Andre Dion og Serge Racine opkøbte i 1990 bryggeriet ”La Brasserie Massawippi”, der var i financielle vanskeligheder. De ansatte Paul Arnott fra det belgiske trappistbryggeri, der brygger Chimay, og han har siden skabt adskillige gode øl, der på mange måder minder om Chimay. Han har mulighed for at eksperimentere mere og afprøve flere forskellige opskrifter, og han laver gerne en let og en tung udgave af de forskellige typer. Men ”Trois Pistoles” minder utroligt meget om ”Chimay Bleue”.

Det er en mørk, stærk belgisk øl på 9.0%. Den blev lanceret i juni 1997. Den har en rødbrunt skær og en svag skumkrone Duften er kraftig med noter at mørke frugter, ristet malt og alkohol. Stor og fyldig og en smule varmende. Smagen er også præget af mørk frugt – sveske og rosin og alkohol er med til at give et præg af mørk hedvin. Ikke nogen synderlig bitterhed i eftersmagen, kun lige nok til balancen.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar