Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 25. februar 2010

Tid til en øl - Unibroue Maudite

25. Februar 2010

Så kom der tøvejr, men ikke før der var lagt adskillige cm sne i min indkørsel. Så jeg har været ude flere gange for at holde den ren. Sidst med kosten for at fjerne så meget væde som muligt. Det bliver nok rigtig glat i morgen.

Legenden fortæller om 8 canadiske skovhuggere, der også var træt af vinter og sne. De ville hjem til jul, men havde ikke mulighed for det pga sne. Så de indgik en aftale med satan selv, så de kunne flyve hjem i en kano. Det ses tydeligt på etiketten. En af dem fik dog kolde fødder og påkaldte Gud for at frelse sin sjæl, hvilket fik kanoen til at styrte til jorden – og ingen har set dem siden.

”Maudite” – ”De fordømte” . er en øl, der fortæller den historie. Det er en belgisk ”Amber Ale” på 8,0%. Det var den første stærkøl, der blev solgt i Quebec. Den stammer fra november 1992.

Det er en ufiltreret øl med en mørk mahognifarve. Skummet er lyst, men ret svagt. Der er en duft af blomme og rosin og en krydret note af krydderi – måske koriander. Den føles let i munden – sikkert fordi der er tilsat majs under brygningen. Smagen er en anelse syrlig, og de mørke frugter træder ikke så meget i karakter, som jeg forventede. Der er en behagelig og tydelig bitterhed i eftersmagen

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar