Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 27. februar 2010

Tid til en øl - Don de Dieu

27. Februar 2010

Unibroues øl har alle en historie, der knytter sig til området omkring Quebec. Den 3. juni 1608 ankom et skib til Tadoussac. Skibet hed ”Don de Dieu” ( Guds gave ) og kaptajnen - Samuel de Champlain – var udsendt af den franske konge for at udforske det store og ugæstfri land kaldet Nouvelle-France.

Samuel sejlede op af St. Lawrence floden, til han nåede et punkt, hvor floden snævrede ind, og hvor man let kunne forsvare en borg. Han brugte indianernes ord for stedet – ”Kebec” ( ”stedet, hvor floden snævres ind” ), men stavede det ”Quebec”.

Dagens øl er opkaldt efter skibet. Det er en ”triple witbier” på 9,0% og blev lanceret i 1998 - i et begrænset oplag. Men pga den store efterspørgsel brygges den nu hele tiden.

Det er en flot gylden øl, der - som alle Unibroues øl - er ufiltreret, så den fremstår sløret med et hvidligt skær. Der er en stor skumkrone, der knitrer lystigt, når den går i opløsning. Der er en dejlig duft af hvedeøl og det minder lidt om en let ”Aventinus”. Der er mange forskellige indtryk, men de er ikke så dominerende. Den føles livlig og forfriskende. Smagen er kompleks med en del sødme og krydderier. God, lang eftersmag uden særlig stor bitterhed.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar