Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. februar 2010

Tid til en øl - Unibroue Ephémére

23. Februar 2010

Vinterferiens projekt er en serie øl fra Unibroue i Canada. Bryggeriet ligger i Chambley i nærheden at Queebec, og stammer fra 1992. Det er Paul Arnott, der står som brygmester for de belgisk inspirerede øl. Han var tidligere brygmester hos Chimay.

I efteråret bekendtgjorde bryggeriet at de ikke længere ville eksportere øl – sikkert på grund af finanskrisen, og jeg købte derfor denne serie på 6 små flasker hos Ølkonsortiet. Jeg ved ikke om, dette eksportstop stadig gælder – i hvert fald er der stadig mange gode øl fra Unibroue på hylderne i butikken.

Unibroue brygger som nævnt belgisk inspirerede øl og den første øl, jeg har åbnet er en ”ævleøl”- ”Ephémére”.

”Ephémére” betyder ”flygtig” eller ”døgnflue”, men skal her nok nærmest oversættes som ”æterisk”. Etiketten viser en ”flygtig” alfepige, der gynger i en ranke af æbler. Hun forbindes med frugthøsten.

Det er en Witbier på 5,5%. Den er brygget på byg, hvede, Granny Smith æbler, foruden krydderier ( ? ), gær, humle og vand. Det er en uklar gylden øl med hvidligt skær. Man aner nogle små livlige bobler, der farer op mod det kraftige, hvide skum, der syder og knitrer som en sodavand. Det falder også ret hurtigt ned igen. Der er en meget kraftig duft af Granny Smith æbler, lige når man har hældt øllet op. Der er benyttet æblemost. Øllet føles meget let i munden og en smule prikkende og perlende. Der er en let krydret smag med en syrlig note af æbler. Det er en yderst forfriskende drik, der vil gøre sig godt som aperitif til sommerfesten
Karakter 4.
”Ephémére” blev brygget første gang i 2002 og har siden vundet 3 guldmedaljer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar