Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 11. maj 2010

Tid til en øl - Amager Forårsbryg

10. maj 2010
I dag har det lignet forår, når man sad inde og har man været i solen, kunne det vel også gå an. Men vinden har været kold. Vi var på Egholm, for at aftale de sidste detaljer omkring vores sølvbryllup – det skal nok blive en fin fest.
Her til aften tog jeg en ”Forårsbryg” fra Amager Bryghus – om ikke andet så for at lokke foråret frem. Det er en frisk, skinnende blå etiket med glade, gule påskeliljer på. Amager Bryghus plejer at fortælle en historie om lokaliteter på Amager, men denne gang kaster de sig ud i en fortælling om letpåklædte cykelpiger og brunstige mænd. Vi får dog også lidt konkrete oplysninger.
Det er en Biere De Garde med ”toner af karamel og så en tørhumling, der sikrer, at der ikke går sødsuppe i den”.
Biere De Garde betyder ”gemmeøl” og er en fransk øltype fra det nordlige Pas de Calais. Regionen har brygtradition tilbage til 800tallet, hvor Lille havde 4 royale bryggerier og 2 klosterbryggerier. Biere De Garde stammer dog fra bondekulturen, hvor man i marts bryggede rigelige mængder øl til at gemme til sommeren, hvor det var for varmt til at brygge. Det var en kraftigt godt maltet øl med relativ lav bitterhed. Man er først på det seneste begyndt at eksportere fra regionen. Jeg har ikke smagt så mange eksempler på denne øltype og så vidt jeg husker, har jeg kun tidligere skrevet om en, nemlig La Choulette Primtemps ( 21. Maj 09 ).
”Amager Forårsbryg” er en flot rødbrun øl med hvidt skum, der hurtigt svinder ind. Den holder 6,5%. Aromaen er sødlig maltet, lige når der hældes op, men denne duft forsvinder og giver plads til lidt blomst og citrusagtig humle. Det søde, maltede præg af karamel er dog ikke fremtrædende i smagen, hvor humlen ( som de også selv beskriver ) dominerer med fin citrusbitterhed. ( IBU 26 ) Jeg kunne godt tænke mig mere sødme og fylde. Amager Bryghus har før vist, at de er bedre til humle end til malt, så det er måske et godt valg fra deres side – i hvert fald er det en frisk og god tørstslukker.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar