Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 8. maj 2010

Tid til en øl - Palm Royale

7. Maj 2010

I dag bestemte vi menuen til vores sølvbryllup. Maden bliver leveret fra Restaurant Dahl i Aalborg og vi havde møde med kokken til frokost. Det bliver en meget fin menu, så vi glæder os. Vi spiste frokost på stedet og det smagte vældig godt, så vi er helt trygge med den del af arrangementet.

Hos Ølkonsortiet fandt jeg i dag en enkelt øl, der som den sidste lå i tilbudskassen og det var da helt synd at se på, så jeg købte den med hjem – ”Palm Royale”

”Palm” bliver brygget i Steenhuffel og i byens arkiver fra 1747 er 2 bryggerier nævnt ”De Hoorn” og ”De Valck”. Disse 2 går sammen og danner det bryggeri der findes i dag. I 1908 gifter Arthur van Roy sig ind i bryggerfamilien og overtager efterhånden foretagendet. Desværre bliver bryggeriet ødelagt i 1. Verdenskrig, men det bliver genopbygget og man lancerer – i forbindelse med den store konkurrence om en belgisk pale ale ( ”Speciale Belge” ) – en øl med navnet ”Palm Speciale” ( 11 aug 09 ). I 1930erne overtager sønnen Alfred van Roy langsomt produktionen og på hans 90 års fødselsdag, brygger man en ”Van Roy Ale ”. Det er en stærkere udgave af ”Palm Speciale” på 7,5% og den får siden navnet ”Palm Royale”

Det er en lys, klar øl med kraftigt hvidt skum og en heftig bobleudvikling. Det virker som ekstra kulsyre.( ? ). Duften er af lys malt og en antydning af lys frugt. Øllet føles meget friskt og livligt i munden. Smagen er lidt syrlig/sød. Først fornemmes sødmen og derefter lidt blomst/frugt, samt en syrlig note, som jeg har lært at kende som ascorbinsyre. Det står dog ikke på etiketten, så jeg er ikke sikker, og den er da heller ikke så gennemtrængende som man sommetider møder. Eftersmagen er af pæn længde, men bitterheden er ikke overvældende.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar