Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 6. maj 2010

Tid til en øl - Hornbeer Carribean Rumstout

6. Maj 2010

I dag har vi lært nye trin i Quickstep – det er bare en herlig dans. Det var med hop og sving og fuld fart hen over gulvet, med fare for at ramle ind i de andre. Jeg er faktisk lidt øm i fødderne, ligesom jeg var i starten, da det hele var nyt.

Efter at have fået aftensmad, skulle jeg hente min datter, der havde været til symfonikoncert for første gang – Mahlers 5. symfoni. Hun syntes, det var godt - især de første, lidt dystre satser, men blev nok lidt træt til sidst. Det er også et langt værk.

Og så kunne jeg slappe af med en god øl. Jeg har tidligere smagt denne øl og også haft den med på flere ølsmagninger, men ikke skrevet om den før, hvilket mest skyldes mangelen på billeder. Men nu havde jeg tid til at nyde den i fred.

Hornbeer er et af de nye bryggerier, der allerede har manifesteret sig stærkt på den danske ølscene. De er lige blevet kåret som ”Bedste Bryggeri 2009” sammen med Mikkeller og deres ”Black Magic Woman” fik en 2. plads som ”Årets Ølnyhed”. Og sidste år vandt ”Carribean Rumstout” prisen som ”Årets Ølnyhed 2008”

”Carribean Rumstout” er en kraftig stout brygget på bygmalt, røgmalt, havre, kaffe, og en en god sjat rom fra Jamaica. Den er lagret på egetræsfade i lang tid. Sweet Stouts var populære på de Caribiske Øer, og da de samtidig er storproducenter af rom, er det nærliggende at lave en øl ud af det.

Hornbeer ligger i Kirke Hyllinge i Hornsherred – heraf navnet. Det er et familiebryggeri. Jørgen Rasmussen står for ølbrygningen og Gunhild Rasmussen for de farvestrålende etiketter. De er sjove og lidt naivistiske. Her er udgangpunktet selvfølgelig, at Caribien også er hjemsted for de gamle pirater - så vi ser en pirat med papegøje på skulderen foran romtønden, hvor også rotten er interesseret. Bag ham spærrer en haj munden på vid gab. Jo – alle de gamle forstillinger om sørøverne er intakte.
Hornbeer har et motto, der siger: ” Vi vil gerne lave markant øl – men ikke så markant at folk ikke kan lide det”
”Carribean Rumstout” er en markant øl på 11,0%. Den er kulsort med et kraftigt, næsten mørkebrunt skum. Duften er meget kraftig med ristet kaffe, chokolade og røg. Derudover er der et tydeligt præg af alkohol ( rom ).
Den fylder utroligt godt i munden. Smagen er røget med noter af ristet kaffe. Der er en forbigående sødme af chokolade – derefter smager rommen igennem, inden bitterheden trænger sig på til sidst. Eftersmagen er præget – i lang tid – af bitterhed og røgsværtet egetræ.
Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar