Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 17. maj 2010

Tid til en øl - Samuel Smith Pure Brewed Lager

17. Maj 2010

Forleden så jeg, der var tilbud på Samuel Smith øl i Salling og købte 6 af dem med hjem. Den første er denne ”Pure Brewed Lager” på 5,0%.

Det kommer ofte som en overraskelse for folk, at lagerøl er det, der drikkes mest af i England, fordi vi jo forbinder landet med ales og hyggelige pubs. Det er nok især de unge, der drikker de mange pilsnere fra Heineken og Carlsberg o.a. Engelske bryggerier er dog også begyndt at brygger lagerøl – bla. Meantime – Cobra og altså Samuel Smith

Samuel Smith er det ældste bryggeri i Yorkshire og det er stadigt uafhængigt af de store koncerner.

Det stammer fra 1758, hvor Samuel Smith – der var slagter og kvæghandler – købte det fra familien Hartley. Bryggeriet ligger i byen Tadcaster, der i dag har 3 bryggerier. John Smith Brewery ( der er familierelationer ) er meget større, men er i dag ejet af Heineken.

Indtil 2006 bryggede Samuel Smith lagerøl fra Ayinger i Tyskland på licens, men denne aftale stoppede og Aingerbräu D Pils og Prinz Lager er i dag erstattet af ”Pure Brewed Lager”

På etiketten ser vi de rene, fine råvarer – byg og humle – og flaskehalsen er smykket af en grøn halsetiket med gylden byg og humle aftegnet. Men det fremgår ikke, at øllet er økologisk – ej heller overholder det ”Das Reinheitsgebot”, for der er tilsat ekstra CO2.

Men der er tale om en vellykket pilsnerøl – måske med et engelsk præg. Den er smukt lysgylden med pænt hvidt skum. En relativ behersket bobleaktivitet. Duften er god – præget af lys malt og en lidt sødlig note af våd halm. Det fremgår ikke hvilken humletype, der er brugt, men måske er den engelsk. Det kunne forklare den lidt søde, blomsteragtige duft.

En letdrikkelig øl, der føles behagelig frisk i munden. Smagen har et lidt sødt blomsterpræg, der adskiller den lidt fra de tyske og tjekkiske pilsnere. Den kan måske minde lidt om den franske Kronenbourg. Eftersmagen har en tydelig og markant humleprofil, der gør afslutningen meget behagelig.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar