Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. november 2013

Tid til en øl - Deschutes Inversion IPA


26. November 2013

Deschutes Brewery blev grundlagt i Bend, Oregon i 1988. Deres ”Inversion IPA” har været til salg i Brugsen  ( og nu vist også i Fakta ) sammen med en del andre øl fra amerikanske bryggerier. ”Inversion” hentyder til et meteorologisk begreb, hvor det øverste luftlag er varmere end det nederste og derfor danner et låg af skyer og smog. På etiketten ses dette lavthængende skylag i bjergene. Her står også at: ”Vi elsker blomsten – humleblomsten, Inversion er en hyldest til denne blomst”.

De humleblomster der her er tale om er Millenium, Horizon, Centennial, Northern Brewer, Cascade og Citra. De giver til sammen en bitterhed på 80 IBU. Og de giver også en spændende og indbydende aroma, hvor fyr og grape blander sig med sødere indtryk af mango. Det er en sløret, orange øl på 6,8% med groft, hvidt skum. Den har en vældig god fylde i munden. I smagen træder de sødere noter lidt tilbage og det er fyrrenåle og grape der dominerer. Smagen kunne godt holde lidt længere, men der er ikke tale om ucharmerende, ren bitterhed. Humleniveauet passer godt til min smag. Alt i alt en glimrende IPA

Karakter 4

”Inversion IPA” har vundet mange medaljer i tidens løb – sidst en guldmedalje i 2013 ved The International Brewing Award.

”Paradise is stumbling upon our whole flower hop room and inhaling – Inversion is as close as you can get without knowing somebody”


Ingen kommentarer:

Send en kommentar