Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. november 2013

Tid til en øl - Nordenfjords Håndbryg The Big Bang IPA


3. November 2013

For nogen tid siden stødte jeg i Salling på to håndbryggere fra Nørresundby, der stod og delte smagsprøver ud af deres nye øl – ”The Big Bang IPA”. Det var Michael og Rene, der sammen med Thomas står bag bryggeriet Nordenfjords Håndbryg. Som navnet jo ligesom antyder, har de beskæftiget sig med håndbryg gennem mange år. Michael bryggede første gang i 2004, men samarbejdet med Rene kom først i stand fra 2010/2011. Siden stødte Thomas - der er biotek-ingeniør ( med stort kendskab til gær og bakterier ) – til.

Efter at have brygget mange øl besluttede de sig for at tage næste skridt – at få øllet ud kommercielt. Det blev til et samarbejde med Løkken Bryghus, hvor denne første øl er blevet lavet i større målestok.

”The Big Bang ” er en IPA på 5,7% og med en bitterhed på 71 IBU. Der er brugt Willamette og Simcoe.

Det er en bleggul øl med let, tyndt skum, der sætter sig på glasset. Få spredte bobler. Duft af malt og en frugtig humlearoma med mynte og en anelse grape i baggrunden. Øllet har en rigtig god fylde. I starten er der fokus på malten, men humlen tager hurtigt over. Den er fint afstemt. Bitterheden bevæger sig ikke ud i ubehageligheder, men er klar og markant.

Karakter 4+

Jeg spurgte til navnet, og denne øl er opkaldt efter en kvindelig kollega på arbejdet. Bryggerne har flere gange efterspurgt gode navne til bryg hos kollegerne, og denne gang var der en, der sagde: ”I kan opkalde den efter mig”. Jeg kender ikke fornavnet, men efternavnet var ”Bang”. Om hun synes det var flatterende med navnet ”The Big Bang” skal jeg ikke kunne udtale mig om. Derudover er ”The Big Bang” jo altings begyndelse, og det er et godt navn til Nordenfjords Håndbryg’s begyndelse.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar