Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. november 2013

Tid til en øl - Vejle Bryghus Sneppefald


6. November 2013

Efter aftenens korprøve hjalp min bror med at sætte en lampe op i entreen. Nu har vi i to år famlet os frem om vinteren, så det var på tide at få noget lys. Bagefter delte vi en øl, mens vi skypede med min datter i Skotland.

Vejle Bryghus har kreeret tre forskellige jagtøl – ”Sneppefald” ( pale ale ) – ”Andetræk” ( brown ale ) og Bukkefeber ( altbier ). De er til salg i COOP.

Sneppejagt foregår om efteråret, så det passer jo godt til tiden, men de skriver selv at bukkejagten er i maj måned, så den er lidt tidligt ude. Men det er da en god ide af udsendte de tre øl på en gang. ”Sneppefald” er tidspunktet hvor snepperne hviler i store flokke under deres træk, og det er her, at jægerne jager dem op. Man benytter ofte ”stående hund” hvilket måske giver mening for jægere, men ikke lige for mig. Måske skal den bare stå og vise hvor byttet er - og ikke flænse og flå det i stykker. ( ? )

”Sneppefald” er en pale ale på 5,6%. Brygget med både byg, og hvedemalt, samt engelsk humle. Man nævner at denne øl er god til lyse retter som fisk og fugl, så det passer jo til navnet.

Det er en lys gylden øl med en del slør fra bundfaldet. Luftigt, hvidt skum. Duften er overvejende præget af frugtig humle, men lidt noter af malt og brød anes også. Det er en aggressiv øl, der føles spids og skarp – lidt som sneppens næb. Smagen er domineret af humlen, og bitterheden er frisk og pågående uden at være for overdreven.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar