Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 28. november 2013

Tid til en øl - Fort Collins Rocky Mountain IPA


28. November 2013

Det bliver altid lidt sent med blogskrivningen. Når vi kommer fra dans skal jeg lige se ”Elementary” i TV, inden jeg kan få skrevet noget. Men øllet bliver som oftest drukket til aftensmaden. Jeg kan godt lide at smage øl både alene og til mad.

Det blev til en ”Rocky Mountain IPA” fra Fort Collins Brewery i Colorado. Det er en af de øl, som COOP har haft til salg – først i Brugsen og for tiden i Fakta.

På etiketten ser vi Rocky Mountain og en sort elefant, der vandrer af sted med et lidt pløret udtryk i øjnene. Lige havde det betyder ved jeg ikke helt rigtigt. Måske er det en reference til Hannibal tur over Alperne, men hvorfor. Elefanten ser ud til at stå på tre ben, og bagsideteksten siger da også: ”Massiv blomsteraroma lokker dig mens humlebitterhed og maltsødme blandes i symmetri. God balance er nøglen, når du kun står på tre ben.”

Og der er god balance i denne øl. Den har en flot orange kulør. Bobleaktiviteten er sparsom, men øllet virker alligevel friskt og pågående. Man mødes af en dejlig humleduft, hvor grape blander med blomster, måske jasmin. Det er også det førsteindtryk, når man smager på øllet, men derefter dukker en sødere, næsten maltet tone op og måske er det den der lægger en dæmper på bitterheden i eftersmagen. På mig virker denne bitterhed behagelig ( IBU 81 ).

Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar