Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 8. november 2013

Tid til en øl - Triporteur from Heaven ( or Hell)


8. November 2013

En “Triporteur” er en 3-hjulet budcykel, og på etiketten til dagens øl, ser vi et meget glad bud, der bringer korn og humle til både himmel og helvede ( Belgien er i sandhed et tegneserieland ).  I himlen bliver han modtaget at en engel med en øl – i helvede kommer djævlen springende med en hel bakke med øl. Men ligesom i Yin & Yang er den modsatte pol også repræsenteret som en utydelig figur i baggrunden - vældig fint og filosofisk.

Det er bryggeriet Bom ( Belgian Original Maltbakery & brewery ) der står for disse øl. Brygmesteren hedder Bert van Hecke, og han har arbejdet tidligere for Orval, Rodenbach, Sint –Bernadus og New Belgium i USA.

Jeg købte de to øl i ”Det Bette Ølhus”, da jeg var af sted med vennerne i september. Da vi skulle hjem kom vi for sent til toget, og så åbnede vi en af de medkøbte øl på Frederikshavn banegård.

”Triporteur from Heaven” er en lys øl på 6,2% og den skal måske anmeldes en anden gang under gunstigere vilkår. Jeg kan ikke huske så meget om den, men kan tyde nogle notater til: ”at den er en sløret, gylden øl med kraftigt hvidt skum. Aroma af korn og lys frugt. lidt neutral smag, hvor man aner lyse frugter.
Karakter 3
Jeg ved ikke helt om denne anmeldelse yder øllet retfærdighed. Bryggeriet skriver at den er ”tungt” humle ( IBU 28 ) med East Kent Golding, Styrian og Cascade, men det er gået min næse forbi, så måske den skal generhverves næste gang, jeg kommer forbi Aalbæk.


 
 

”Triporteur from Hell” er derimod en meget mørk øl på 6,6%. Den er humlet med East Kent og Styrian ( IBU 32 ). øllet toppes af lysebrunt/beige skum. Man mødes af en spændende, kompleks duft, hvor krydderier spiller ind. Jeg synes at ane vanilje og lakridsrod. Et lille strejf af kaffe, kan man måske også finde. God fyldig krop. Smagen lidt mindre intens end duften, men man mærker stadig kaffe og chokolade, krydderi og små sorte lakridser.
Karakter 4



Ingen kommentarer:

Send en kommentar