Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 25. november 2013

Tid til en øl - Koblenzer Weizen


25. November 2013

Så blev vi færdige med at fejre min kone. Dejligt mange gæster har været omkring og i lørdags var det familien, der var på besøg. Det var frokostbord, og det var mest de lyse øl, der var tilbehør. En stor magnumflaske Altenmünster Brauer Bier, Hasseröder Pils og Anchor Liberty Ale - og så Einbecker Urbock Dunkel. Jeg fik brug for alle mine glas med stilk ( 18 stk ), selvom det ret beset ikke var de rigtige glas til øllene.

Her til aften kunne vi så atter spise lidt rester fra forleden – en pasta/tun salat, og dertil fandt jeg en øl fra vores sommerferie ved Mosel. Vi besøgte et Getränkemarkt i Berleburg og her havde man øl fra Koblenz.

Deres ”Weizen” er en øl på 5,1%. Det er en typisk tysk weissbier i stil med det vi kender. Sløret, måske lidt mørk i løden – med sløve bobler og hvidt skum. Aromaen er krydret som man kender det, men ikke med særlig mange frugtnoter. Det er mere nelliker og muskat der gør sig gældende. Den fornemmes meget prikkende og voldsom i munden. Smagen er kortvarig. Også her mangler den søde frugt og det er kryddernelliker der dominerer.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar