Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 23. november 2013

Tid til en øl - Sint Canarus Tripel


23. November 2013

I går gik Allan Simonsen ud af Vild med dans. Der var kun to andre par at sætte stemmer på, så alle der kan lide programmet skulle ikke fordele stemmerne på flere, og der er heldigvis flere, der synes om dans end dem, der bare vil lave rav i den.

Det kunne jeg så fejre med en øl, og det blev en ”Tripel” fra bryggeriet Sint Canarus i Belgien.

Sint Canarus er det største og bedste bryggeri i byen Gottem. Det siges vist med et glimt i øjet for byen er så lille, så der ikke er plads til andre bryggerier. Byen ligger i Østflandern nær Deinze ( som jeg heller ikke kender ). Brygmesteren hedder Piet Meirhaeghe, men kendes også under navnet Dr. Canarus. Dette navn stammer fra den lokale drikkeklub – ”Semper Canarus” ( ”altid fuld” ).

Piet startede i 1988 med at låne sin mors gryder og en gasbrænder, og så gik han i gang med at brygge efter en gammel bog. ”Det var i de præhistoriske tider før www ”. I 1993 fik han sit eget hus til at brygge i og i ’99 flyttede bryggeriet til Gottem. I 2004 rev de bryggeriet ned og byggede et nyt. Stille og roligt har bryggeriet udviklet sig.

De brygger fire faste øl bla. en ”Tripel” på 7,5%. Det er en smuk gylden øl med luftigt hvidt skum. Boblerne springer op fra bunden som olie på en skoldhed pande. Frugtaroma med lidt fersken og mango, men grape og citrus fra humlen skinner klart igennem. Den føles skarp og en smule spids i munden. Der er også lidt smag af søde frugter, men det er mest grape fra humlen der præger den. Det gør den anderledes men ikke nødvendigvis bedre end andre tripler.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar