Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 25. april 2014

Tid til en øl - Adnams Gunhill


25. April 2014

Vi havde en fantastisk danselektion i går, for nu er vi ved at kunne vores program til afslutningen. Så der blev danset igennem og den gamle krop er helt mørbanket her til morgen.

Jeg kunne ikke nå hjem inden dans, men måtte slappe af med en øl på pubben.

Adnams er et bryggeri der ligger i Southworld, Suffolk og deres nye slogan er da også: ”Beer from the coast”. Bryggeriet stammer fra 1857, hvor George og Ernest Adnams overtog et ældre bryggeri, der havde været på stedet siden 1396. I 1901 kom familien Loftus med, og de to familier har stadig kontrollen over bryggeriet.

”Gunhill” blev første gang brygget i 2008 for at fejre et af Southworlds kendetegn – de seks store kanoner, der peger ud over havet. De blev givet til byen i 1746 ( jeg har ikke helt forstået begivenheden – 262 årsdagen ? ). De bliver stadig affyret ved specielle lejligheder.

Det er en mørk rubinrød øl, der bliver beskrevet som en mellemting mellem en mørk mild og en brown ale. Der er brugt 4 forskellige malte ( chocolate, crystal, aromatic og tipple ), og det er Boadicea-humle, der balancerer indtrykket.

Det giver en øl på 4,0%, der har en væsentlig bedre fylde og kraft end alkoholindholdet antyder. Den har en frugtig aroma med sødlige noter af malt og chokolade i baggrunden. Den er aggressiv og skarp i sin fremtoning – egentlig ikke særlig mil. En mørk smag af skovbund og krudtrøg ( sikkert bare indbildning pga af navnet ) med bær og mørk frugt på sidelinien. Overraskende bitterhed til sidst.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar