14. April 2014
I
efteråret besøgte vi Skotland, hvor vores datter arbejdede. Og vi tog en tur
til Isle of Mull, hvor vi bl.a så det lille whiskydestilleri i Tobermory.
Området det ligger i hedder Ledaig, og den ene af deres whisky’er er opkaldt
efter det. Ledaig er den røgede. Jeg købte en lille smagsprøve med hjem og den
åbnede vi i går efter lammestegen. Min kammerat er passioneret whiskyentusiast,
og havde smagt ”Tobermory”, men ikke Ledaig.
Dertil
skulle vi have en af de nye jubilæums-stouts fra Midtfyns Bryghus. Den var ikke
lagret på whiskyfad, men på bourbon, men det måtte være tæt nok.
Denne
bourbonlagrede øl er bryg nr. 999. Det er en kulsort øl med brunt skum.
Alkoholprocenten er 10,1%. Den er brygget på 6 forskellige malte og humlet med
Centennial og Chinook. Det er en meget kraftig øl med tydelige noter af ristet
malt, chokolade og lakrids med et modspil af bourbonmættet egetræ. Det gør den
ganske anderledes end ”Valnød” som jeg smagte tidligere på året. Virkelig
fyldig øl, der tager tid at drikke – tid som man gerne giver den, mens man
nyder hver mundfuld. Smagen er også præget af egetræ, bourbon, vanilje og
lakrids. En meget kompleks øl, der ikke marcherer i kun en retning, men hele
tiden afslører nye, spændende smagsindtryk
Karakter
5+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar