14. April 2014
Efter
oplevelsen med den kinesiske ”Harbin”, satte vi os til bordet for at få lidt
påskelam. Jeg havde i Vinspecialisten købt ( på anbefaling af Sune ) en ”Troubadour
Westkust”, der skulle være god til lam. Den har undertitlen ”Black Imperial IPA”.
Troubadour
bliver brygget af The Musketeers, der er fire venner, der i 2000 blev enige om
at starte et bryggeri. Og de havde viden
med sig, for de var alle uddannet som brygingeniører i Gent.
De
har de seneste år bevæget sig i retning af store luksusbryg – gerne med
amerikansk inspiration, og de formår at sammensmelte den belgiske, komplekse
maltprofil med den kraftige humle.
Det
gælder også denne øl.
Det
er en mørk øl med lysebrunt skum, der virker let og luftigt. Duft af ristet
malt og krydderi, samt en udpræget humlearoma med pine og grape. God og
varmende i munden. Smagen er præget af kompleksitet med de brændte maltnoter,
lidt kaffe og en meget fin, og tydelig bitterhed. Det er ikke oplyst hvilken
humle der er brugt, men det oplyses, at det er 100% belgisk humle - dyrket på
den belgiske vestkyst. Bitterheden er 45 IBU. Det passede ualmindeligt godt til
lammet.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar