7. December 2015
I
lørdags afholdt jeg en juleølsmagning for vennerne. Vi skulle gennem 10 af
årets juleøl og der var kun nogle få gengangere imellem.
Vi
lagde ud med en lille specialitet, der egentlig mest var ment som en gimmick,
men som overraskede de fleste posivitv.
Liefmans
har i mange år lavet Kriekbier. Kriek er det flamske ord for kirsebær. Det er
ofte Schaarbeek kirsebær – en syrlig art fra Pajottenland - der tilsættes til
syrlige, spontangærede øl, for at mildne smagen. Liefmans Kriek er ikke
spontangæret med baseret på en Oud Bruin. Den er nok syrlig, men mere styret end
tilfældig.
Liefmans
har så her til juletiden – inspireret af den tyske glühwein – lanceret en ”Glühkriek”,
der med fordel kan nydes varm. På etiketten anbefaler man, at varme den op til
70 grader.
Nu
havde mit stegetermometer kun okse, lam og fjerkræ i displayet, og ikke noget
med øltemperatur ( det må vist tilføjes til nyere udgaver ), men vi syntes,
øllet virkede varmt nok, da det nåede omkring 45-50 grader.
Det
var en god overraskelse. ”Glühkriek” er på 6,0%. Den virker umiddelbart mindre
syrlig og mere julekrydret end originalen, og den er da også tilsat sukker og
urter. Det giver en yderst behagelig velkomstdrink. Flere af gæsterne sagde, at
de foretrak den fremfor gløgg, og hvad der var tænkt som en lille sjov
overraskelse, blev faktisk en positiv en af slagsen. Jeg kan bedre forestille
mig denne øl til ris a la manden end originalen ( det er prøvet, men dens
syrlighed spænder ikke godt af med ris a la mandens sødme ).
Karakter
4 ( hvis man kan acceptere at det ikke smager meget af øl )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar