4. december 2015
Atter
en fornøjelig danseaften. Vi danser to gange om ugen – samt hver anden fredag,
så det blivertil lidt. Om fredagen er det folk fra forskellige hold der mødes,
og ofte er der lidt hygge bagefter med snacks og øl. Vi har sjældent spist
aftensmad på det tidspunkt og det har vores dygtige instruktør heller ikke, så
vi har mad med og han tager sig af drikkevarer
.
Den
første gang havde han en øl med, jeg ikke havde smagt, og det har han håbet at
gentage lige siden. Men det er ret vanskeligt, hvis man ikke kommer i
specialforretninger. Men i dag lykkedes det.
Vi
havde sushi med og han havde en ”Schiøts Bohemian Pilsner” ( der passede fint
dertil ), samt en ”Nikolaus” med. Det er
den nye belgiske juleøl fra Thisted Bryghus. Brygget på trappistgær og lagret i
mindst fem måneder på amerikansk egetræ. Der er brugt ædle humler ( ? ), ristede
malte, kandis og egespåner i processen.
Etiketten
er enkel og holdt i gammel balkanstil. Gulnet papir, gammel skrifttype og let ortodoks
ornamentik i hjørnerne ( med julepynt ). Jo, her henvises til det gamle sagn om
Skt. Nikolaus, der i 300-tallet var biskop i Lilleasien. Her hjalp han anonymt tre
fattige piger til en medgift, så de kunne blive gift og det er baggrunden for
hans popularitet som gavegiver. På hans dødsdag ( 6. december 343 ) deles der i
mange lande gaver ud til børn. ( den 6. december brygges af samme grund også
den kendte ”Samichlaus” fra Eggenberg ).
Det
er en glimrende øl på 8,2%. Mørkebrun med lys skumkrone. Dejlig duft af frugt,
lidt julekrydderi og egetræ. Den sødlige
og fyldige smag bliver balanceret af en skarpere note fra egetræet og selv den
tilsatte ascorbinsyre spiller for en gang skyld positivt ind, så det ikke bliver for sødladent.
Karakter
4+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar