Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 21. december 2015

Tid til en øl -Ulvrun / La Santa Muerte


21. December 2015

I dag var jeg på juleindkøb med min yngste datter og svigesøn fra Helsingør. Min datter havde nogle hemmelige indkøb, så vi mænd følte os nødsaget til at sætte os på basement Beer Bar. Vi skulle jo ikke uforvarende komme til at rende ind i hende. Vi kom i god tid – 15 min de åbnede, men Nikolaj gik og gjorde klar til dagens rykind, så vi var velkomne til at tyvstarte.

Der var stadig juleøl på tavlen – 33 havde der været i alt og det var måske lidt for meget, for det var måske svært at få udsolgt, inden julen var ovre. Min svigersøn valgte en ”Wookie IPA” ( starwars-fan ) for han elsker humlede øl, men jeg valgte at hjælpe Nikolaj med at få udryddet juleøllene, så jeg valgte en ”Ulvrun” fra Munkebo.

Ulvrun er en af Heimdals ni mødre og øllen, der bærer hendes navn, er en kraftig belgisk ale på 9.0%. Den er brygget på 6 forskellige malte og sukker. Humletyperne er Simcoe. East Kent Golding og First Gold ( 31 IBU ), og derudover er der tilsat fennikel, nellike, koriander og appelsin.
Det er en mørk øl med rødligt skær og et fint lille lag af skum på toppen. Duften er frugtig med blomme og appelsin. Frisk øl med god fylde. Smagen er rund og venlig med frugtnoter og solbærvingummi. Jeg har svært ved at fange lakridsen fra fennikel. En rigtig behagelig oplevelse.


Karakter 4+


Da min datter endnu ikke havde fundet gaverne til os, var vi nødsaget til at smage en øl til. Snakken gik livligt om øl, Starwars og Game of Thrones, som min følgesvend ved utroligt meget om. Denne gang valgte han en Triple IPA fra Moylan’s, men jeg sprang på ”La Santa Muerte” fra Amager Bryghus. Man kan foruroliges noget af navnet – er det julemandens død, der hentydes til? Nej, ”Santa” betyder ”Saint” og navnet ”La Santa Muerte” refererer til en kvindelig mexikansk helgeninde, der er meget populær i Mexico og det sydvestlige  USA.


Det er egentlig ikke en juleøl, udover at den kommer på markedet her i december og navnet ”santa” trods alt ledes tanken hen på jul. Det er en kulsort Stout på 10,0%, brygget med en god mængde honning. Herkules, Columbus og Simcoe humle. Det er en kraftig øl, hvor man tydleig fornemmer ristede noter fra kaffe og malt, men det blødes i den grad op af honningen, der giver en dejlig sødme til det hele. Der er faktisk lidt jul og den – hygge og varme på den gode måde

Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar