Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 25. maj 2021

Tid til en øl - Skagen Aslaug


 25. maj 2021

Skagen Bryghus har lavet en del nye øl - bla. en serie vikingeøl. Så vidt jeg kan se, har man bevæget sig udenom de mest gængse øltyper og eksperimenteret med nye udtryk.

Jeg har ikke set serien 'Vikings' men kan forstå, at det er karakterer fra serie, der lægger navn til øllene, men det er også karakterer, der optræder i de nordiske sagaer og fortællinger.

'Aslaug' kendes fra Vølsungesagaen, Snorres Edda og Regnar Lodbrogs saga. Hun er datter af valkyrien Brunhilde og Sigurd Fafnersbane ( se Wagner Nibelungens Ring ). Hendes fosterfader - Heimer - byggede en harpe, hun kunne bo i, og drog rundt som spillemand. På gården Spangereid overnattede han hos Åke og Grima. De syntes, de så et fornemt klæde stikke ud af harpen og slog Heimer ihjel. De fandt Aslaug og tog hende til sig, men sværtede hende sort i ansigtet og gav hende laset tøj, så ingen kunne vide, hun var af ædel bryd. De gav hende tilnavnet 'Kraka'

En dag kom Regnar Lodbrog til stedet og blev betaget af den kønne pige. Han bad hende komme til sit skib, men hun måtte hverken være påklædt eller nøgen - mæt eller fastende - alene eller sammen med et andet menneske.

Kraka ankom i et fiskenet, havde bidt i et løg og var sammen med sin hund. Hun blev Regnar Lodbrogs 3. hustru, og sammen fik de 5 sønner - Vølsungerne.

'Aslaug' er en Wheat Beer - en hvedeøl, der traditionelt findes i 2 udgaver - tysk og belgisk. I denne øl er der brugt tysk hvedegær, men den virker mere som en sammenblanding af de 2 typer.

Det er en meget lys øl på 5,0% - med kraftigt skum, som passer godt til Weissbier. Beskrivelsen på etiketten passer godt. Aroma af banan og stikkelsbær, og det er denne sidste note, der, for mig, drejer det lidt i belgisk retning. Det burde tradtionelt være appelsin, men det giver samme stemning som en belgisk wit. Det er humlen - Nelson Sauvin - der giver dette tvist. Smagen er mest præget af et syrligt islæt af stikkelsbær, der gør den vældig forfriskende.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar