Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 30. maj 2021

Tid til en øl - Stone Tangerine Express / Basqueland Interstellar


 30. Maj 2021

Solskin og varme - for en gang skyld kunne vi sidde på terrassen og nyde et par friske øl inden maden. Jeg havde valgt et IPA'er med lidt tropisk feriestemning - tænkte jeg i hvert fald - men det var ikke slet så tydelig som i andre øl, jeg har smagt i den seneste tid.

Stone Brewing var ophavsmand til den første. 'Tangerine Express IPA' er brygget med madarin og ananas. Det står anført på etiketten. Det er en smuk, lysende gul øl i solskinnet. Toppes af blødt hvidt, skum. Jeg fornemmer ananas lige når aromaen slippes fri, men så forwvinder den umærkeligt.

Der er brugt 'whole tangerine purée', hvilket jeg tolker som 'hele mandariner' - altså med skræl. Det kan i hvert fald forklare den meget bitre appelsinsmag, der mødte mig, når jeg havde ventet en andeledes sød mandarinsmag. Man skal nok ikke have for mange forventninger til sin øl på forhånd. Den har en god fylde og bitterheden er høj ( 75 IBU ). Det er den bitre smag af både appelsin og humle der dominerer ( Citra, Centennial, Sterling, Azacca og Mosaic ). Ganske glimrende, men min forventning var et andet sted.

Karakter 3+


Bagefter åbnede jeg en dåse fra det spanske bryggeri Basqueland. Jeg har tidligere smagt en af deres øl - 'Digital Symphony', som de bryggede i samarbejde med Fuerst Wiacek. Det var en fremragende øl med masser af eksotisk kraft og stemning, så mine forventninger var store. Og det er som nævnt ikke så klogt.

'Interstellar' er en DDH IPA på 6,4%. Og jeg skal da love for, at dåsen signalerer ' Det ydre rum'. Så jeg var klar på en tur i det uvisse og det blev det også.

Øllet er uklart og lys orange. Man mødes af en underlig, let syntetisk duft.

Humletyperne er Mosaic - Rakau - Ella og Mosaic Cryo. Rakau er fra New Zealand og skulle give noter af abrikos, blommer og andre stenfrugter. Ella ( hed tidligere Stella ) er lillesøster til australske Galaxy og skulle også være sød og eksotisk. Cryo er en proces der koncentrerer kraften og giver en mere potent humle. Om det er disse - for mig - ukendte humlenoter, der giver den mærkelige aroma ved jeg ikke.

der er en god fylde i øllet men bitterheden er ikke høj ( 25 IBU ). Smagen er heller ikke fokuseret. Den vil alting og ingenting. Det er ikke lige en øl, jeg umiddelbart kommer til at forstå. Så hellere smage 'Digital Symphony' igen

Karakter 2+



Ingen kommentarer:

Send en kommentar