Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 31. maj 2021

Tid til en øl - Skagen Lagertha


 31. maj 2021

Lagertha er nævnt i Saxo's krønike. Hun var en norsk kvinde ved Kong Sivarts hof. Da den svenske Kong Frø satte Sivard af tronen, smed han alle kvinder på bordel for at ydmyge dem. Kong Sivard var Regnar Lodbrogs bedstefar, og da Regnar kom til Norge for at hævne ham, gik mange kvinder med ham i kampen mod Kong Frø. Deres leder var Lagertha, og hendes mod og kampgejst var så stor at Regnar forelskede sig i hende. Hendes hus var bevogtet af en bjørn og en stor hund, men Regnar dræbte bjørnen med sit spyd og vred halsen om på hunden. De blev gift og fik 3 børn. Senere blev de skilt, men senere, da Regnar var i borgerkrig i Danmark, sendte hun 120 skibe til hjælp i kampen.

I serien 'Vikings' optræder hun som skjoldmø, og er sikkert inspireret at Valkyrierne fra nordisk mytologi.

Vikingeøllene fra Skagen Bryghus knytter sig til serien 'Vikings', hvis hovedperson er Regnar Lodbrog, og derfor er det naturligt at Lagertha også optræder.

Der står intet beskrevet om Lagertha er rødhåret, men det er i hvert fald en 'red ale', der er blevet hendes repræsentant. Det er en smuk rødlig øl på 5,0% med et godt lag hvidt skum på toppen. Aromaen er præget af kiks og nødder. Den har en behagelig fylde, og virker næsten for venlig til at være en 'bad ass' skjoldmø. Dejlig smag af malt og nød, med et lille karamelstrejf til sidst. Fin afslutning med let bitterhed. Der er brugt Fuggle humle.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar