Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 12. december 2020

Tid til en øl - Aecht Schlenkerla Eiche

 



12. December 2020

For 10 år siden var vi på ferie i Bayern, og besøgte på vejen ned Bamberg. Bamberg er den by i verden, hvor der drikkes mest øl pr indbygger. Der er mange bryggerier i byen og mange ølstuer. Den kendteste er nok Aecht Schlenkerla, hvor man kan få Rauchbier. Den skulle jeg naturligvis besøge, og jeg fik en dejlig Weissbier med røg i.

Jeg besøgte også andre bryggerier i byen og ville gerne smage Bambergs stærkeste øl – en ’Bambergator’, men de kiggede uforstående på mig. Det var midt om sommeren, og doppelbock er da en vinterøl, så den havde de slet ikke klar endnu. Her har man respekt for øllet.

Derfor er det nok også rigtig at udnævne ’Aecht Schlerkerla Eiche’ til en vinterøl. Det er netop en doppelbock på 8,0%. Malten er røget over egetræ ( som navnet siger ). Normalt bruger man bøgetræ til røgøllen.

Jeg fandt dog øllen i sommer, sammen med fire andre røgøl fra bryggeriet. Planen var at lave en røgsmagning med ølklubben, og jeg havde fundet et par andre røgøl fra andre bryggerier. Men planen blev forstyrret af corona, så det har vi endnu til gode. Til den smagning er ’Eiche’ også med, samt en lagret udgave fra 2014.

Det er rigtigt, når man på etiketten skriver, at egebrænde giver en blødere og rundere røgsmag. 

Schlenkerla laver nogle af de kraftigste røgøl, jeg har smagt, men kanterne rundes lidt af i denne doppelbock. Nu kan jeg i forvejen godt lide røgsmagen og doppelbock er en af mine favoritstilarter, så her går alt op i en højere enhed.

En øl jeg ganske givet må hjælpe Superbrugsen i Vester Hassing af med.

Karakter 5

 


1 kommentar:

  1. Ohhh... Hvor blev jeg glad, da jeg opdagede den i Kvickly i Vejle op til jul. :-)

    Mvh.
    Kent

    SvarSlet