Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 10. december 2020

Tid til en øl - Ørbæk Fynsk Jul


 10. December 2020

Ørbæk Bryggeri på Fyn har for mange år siden gjort sig bemærket med en fremragende forårsklassiker – ’Fynsk Forår’, der er tilsat hyldeblomst og giver en dejlig forfriskende oplevelse.

De har også gennem årene leveret forskellige juleøl af høj kvalitet, og i år har de kombineret de to successer til en ’Fynsk Jul’.

Det holdes stadig i det friske med en let alkoholprocent på 4,9%. På etiketten kan vi se, at hyldeblomsten også præger denne øl, og det fremgår tydeligt af duften. Hyldeblomst –næsten lidt drueagtig aroma. Det er en flot orangegylden øl med kraftigt, hvidt skum. Den er belgisk inspireret og tilsat en stor mængde hvedemalt og dadeljuice. Der er brugt cascadehumle, hvilket jo egentlig ikke er så belgisk. Den har en dejlig smag af hyldeblomst, justeret med en fin sødme fra dadler, der jo – i hvert fald for mig – hører julen til. Det skaber en fin balance mellem det friske og det søde.

Humlen er med for at balance helhedsindtrykket. En behagelig juleøl, der ikke provokerer og heller ikke gør det alt for højtidsagtigt.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar