Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 19. december 2020

Tid til en øl - Fanø Imperial Jule Porter


 19. December 2020

Etiketten viser en lettere bedugget, men meget glad julemand, og det er der god grund til. Fanø Bryghus har lavet en ’Imperial Jule Porter’, som han ganske givet har nydt en del af. Det er en hyldest til en ’mester i social afstand’. Han dukker kun op en enkelt aften om året og alle sover heldigvis, eller kunne han jo være verdens største superspreder. Nu spreder han bare juleglæde overalt.

Det er en kraftig, kulsort øl med mørkebrunt, lækkert skum. Når man åbner flasken, breder der sig en dejlig duft af malt, kaffe og vanilje i stuen. Det lover allerede godt. Den føles mere tyktflydende end den egentlig er. Masser af malt – 8 forskellige slags ( se etiket ) + havre. Kun en enkelt humletype derimod – Columbus.

Denne øl er brygget med kaffe og kanel og lagt til lagring med hele Arabica kaffebønner og polynesisk vanilje. Det er i første omgang kaffen og vaniljen, der dominerer smagen. Så skiftes der til en sødere tone som chokolade, inden humlen får lov at afslutte med en ganske klar bitterhed. ( IBU 36 ). Kanelen lægger jeg ikke så meget mærke til.

Karakter 4+

Ude i juleølskabet står der også en BA udgave, hvor julemanden ikke kun ser lettere bedugget ud. Den skal nok få julefreden til at sænke sig.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar