Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 13. december 2020

Tid til en øl - Frejdahl Alfheim Snefrid


 13. December 2020

’Snefrid’ betyder ’smuk sne’, og hun er datter af den finske Kong Svase. Hun har magiske evner og det er måske grunden til, at hun blev Harald Hårfagers hustru og dronning af Norge. ’En rigtig vikingekvinde med begge ben i næsen’, som de skriver på etiketten til dagens øl.

For det er også navnet på en julestout fra bryggeriet Frejdahl på Fyn. Måske lidt sært, at lave en sort stout til at repræsentere ’smuk sne’, men det er vel de lange mørke vinternætter, der tænkes på.

’Snefrid’ er en relativ let stout på 5,8%. Bryggeriet skriver selv fyldig, men det er der ikke tale om. Den har duft at ristet malt og jordslået kælder. Jeg synes nok, den er lidt for let til rigtig at være en julestout. Der må godt være fylde og også gerne mere sødme. Der er tilsat granekstrakt, og det kan godt smages, selvom det ikke er så tydeligt. Min favorit inden for granøl er ’Alba’ fra Williams Bros. Her giver gran friskhed og lidt skarphed, men det gør det desværre ikke her. Her er det mere finsk rensdyrlav.

Frejdahl har tidligere laver ganske glimrende juleøl, men her har de ikke ramt min smag.

Karakter 2+

’Snefrid’ er brygget under navnet Alfheim ( Guden Frejs bolig ), der er et brand under Frejdahl, som igen er et brand – underbryggeri – tilknyttet bryggeriet Vestfyen. Det er lidt af en kinesisk æske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar