Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 1. december 2020

Tid til en øl - Løkken Julefryd


 1. December 2020

Sidste år – 2019 - skrev jeg om juleøl på bloggen. Det var noget af det sidste, jeg skrev i lang tid. Nu er jeg kommet lidt i gang igen og det er atter blevet jul.

Jeg har købt 24 juleøl, jeg ikke tidligere har smagt, og en del jeg har smagt. Plus det løse og der kommer ganske givet også uventede øl på banen i december. Så jeg vil prøve at få skrevet hver dag med nogle få undtagelser.

Jeg har i efteråret anmeldt øl fra løkken Bryghus, der sendte en kasse med 12 øl fra deres sortiment. Den sidste af disse er ’Julefryd’ – en strong ale på 7,0%. Det er denne øl, der får lov at indlede årets kalender.

Jeg ved ikke helt om det er Rubjerg Knude Fyr, der har fået nissehue på, men det er en hyggelig juleetiket. Bagpå står der lidt om ’hvid jul’ i Danmark. Det er kun sket 9 gange siden 1900.

’Julefryd’ er en mørk ale med lysebrunt skum. Der er tilsat rosin, sirup og appelsin, samt nogle udefinerlige krydderier. Man fornemmer de sødlige og de mørke frugter i aromaen. Måske derfor forventede jeg også mere fylde i øllet, end der er. Det er en let krop, sikkert pga kuldioxiden. Jeg kan godt lide mere fylde i en strong ale. Sødmen trænger heller ikke igennem i smagen, hvor det mere er den ristede malt, der kommer frem. Jeg havde håbet på mere appelsin – mere frugt. Der afsluttes med en fin bitterhed. Mere til frokostbord end til juleand.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar