Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 16. december 2020

Tid til en øl - Northern Monk Jule Heathen


 16. December 2020

Jeg blive nok aldrig hedning og da slet ikke i juletiden, men Northern Monk gør ellers, hvad de kan.

Det lidt specielle navn tyder på, at denne ’Festive Milkshake IPA’ er rettet mod det danske marked. Og bryggeriet ligger da også i Holbeck. Det er nu ikke det danske Holbæk, men derimod en bydel i Leeds, England.

Bryggeriet blev grundlagt i 2006 af Russell Bisset og Brian Dickson, men det var først i 2014, de fik deres eget bryggeri i The Old Flax Store i Holbeck. Det brygger nu 2 steder i byen.

’Jule Heathen’ er en del af en serie, der kaldes ’Twist edition’. Hvor de tager en af deres kendte øl og giver den et twist. Her er det deres New England IPA - ’Heathen’, der er grundlaget, og den er blevet tilsat orange, kanel og vanilje. Humletyperne er Citra – Amarillo – El Dorado og Columbus.

Det er en uklar solgul øl på 7,2%. Den toppes af luftig, hvidt skum. En tydelig duft af orangefrugt. Den har en fyldig og blød fremtoning – nærmet lidt cremet. Smagen er også orange og til sidst antydning af kanel, men om det er viden eller smagsløg, der siger det, ved jeg ikke. I eftersmagen en behagelig men dog markant bitterhed.

Karakter 4+

Jeg kan kun tro ’de nordiske munke’ har brygget den for at give hedninge lidt julestemning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar