Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 6. december 2020

Tid til en øl - Bernard Bohemian Winter Ale


 6. December 2020

I dag er det 6. december og som Carsten Bertelsen gjorde opmærksom på - også julemandens fødselsdag. Det plejer jeg at fejre med en Samichlaus fra Eggenberg, der netop bliver brygget hvert år på denne dag, men jeg har vist været stort set alle udgaver igennem, så i år bliver det anderledes.

Det er ikke længere så meget øl fra Tjekkiet, der finder vej til Danmark. Bryggeriet Bernard er et gammelt bryggeri fra 1597, men først i 1991 fik det navnet Bernard, da Stanislav Bernard sammen med 2 venner købte bryggeriet Humpolec, der var gået fallit. Bryggeriet ligger i Humpolec sydøst for Prag. De næste 10 år kæmpede de en svær kamp med at få bryggeriet på fode igen, men nu udvider de stadig kapaciteten, og har stor succes

De brygger en del undergæret øl, som er traditionelt for området, men også en IPA og en ’Bohemian Ale’, der er overgærede.

Hvordan ’Bohemian Winter Ale’ adskiller sig fra ’Bohemian Ale’ er jeg ikke helt klar over. Begge er på 8,2% og begge brygges med koriander og Saaz humle. Måske er det et salgstrick til at komme ind på et nyt marked.

Det er en flot gylden øl med pænt hvidt skum. Der er en livlig udvikling af bobler. Duften er domineret af koriander. Den har en massiv fylde, hvor alkoholen er en smule aggressiv. Lidt som en god, dansk guldøl. I smagen er koriander måske næsten for dominerende, og alkoholen er markant, men også med til at give karakter. Man ved godt, man ikke drikker letøl. Bitterheden i eftersmagen er ikke overvældende.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar