Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 28. marts 2010

Tid til en øl - Beer Here Ammestout

28. Marts 2010

I går var en hektisk dag, hvor vi først var af sted til danseafslutning. Det gik fint – vi var 4 par på gulvet fra vores hold og skulle danse vals, tango, quickstep, cha-cha, rhumba og jive. Det er sjovt at være med til, og vi så nogle af landets dygtigste dansere også, så det var en god eftermiddag.

Derefter kørte vi til en vældig hyggelig 50-års fødselsdag hos min fætter. Her var god mad og vin og en masse festlige indslag, så det blev også en god aften, selvom det blev sent. Vi skulle ud med aviser søndag morgen og sammen med sommertiden betød det, at det ikke blev til mange timers søvn. Til festen var det også muligt at købe en pilsner fra Hancock på fad. Den havde jeg ikke smagt før, og den er nok bedst tjent med ikke at blive yderligere kommenteret.

Ud med aviser søndag morgen, Palmesøndagsgudstjeneste og oprydning i mine forældres gamle hus. Det har været et hårdt program, så det er godt med en god øl at stå imod med til aften.

Vi fik besøg at gode venner fra Vrå og menuen stod på lammekølle. Vi tog en ”Blanche de Namur” ( belgisk wit ) mens lammet grillede færdigt. Til hovedretten fik vi ”Grimbergen Dubbel” og til dessert en ny stout fra Beer Here, der dog ikke passede til is og frugtsalat.

For nogle uger siden præsenterede Ølkonsortiet den nye ”Ammestout” fra Beer Here. Jeg var lige omkring for at smage den fra fad og købte en flaske med hjem. På etiketten ses en ammende kvinde, der drikker en øl – en masse kaffebønner og en kande mælk. Og så har man ingredienserne.

I 1800-tallet mente man, at stout og porter var nærende og blodstyrkende, så derfor var det sundt for mennesker, der skulle yde en ekstra indsats. Sportsfolk kunne lige snuppe en stout før konkurrencen – det må vel nærmest kaldes en tidlig form for doping. Og ammende mødre havde også brug for kraft og styrke.

Christian Skovdal Andersen skriver, at Bere Here tager yngelpleje alvorligt og har derfor brygget en kraftig ”Ammestout” med mælkesukker og kvalitetskaffe, for at det skal være lettere at holde sig vågen.

Det er en kulsort øl med lysebrunt skum. Det er selvfølgelig ikke en stærk øl, men den er alligevel på 6,5%, så det er heller ikke noget tyndt pjask. Duften er præget af ristet kaffe. Kroppen er temmelig fyldig uden at virke klistret. Smagen er ristet og der er noter af kaffe, chokolade og lakrids, som efterhånden går over i en markeret humlebitterhed. Brygget på Søgaards Bryghus i Aalborg.

Jeg kan bedre lide lidt sødere stouts – denne bliver lidt for kaffebitter. Den skulle efter sigende blive rundere ved opvarmning. Man skulle måske have prøvet ved kropstemperatur, men det blev ikke denne gang ( havde glemt det )

Karakter 3+

”Bør nydes med omtanke – eller som minimum af et glas.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar