Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 26. marts 2010

Tid til en øl - Ærø Påske Ale

26. Marts 2010

Så er der påskeferie. Så må jeg se, om mine knæ kan holde til havearbejdet, som jeg glæder mig til. Men der bliver nok ikke luget så meget. Der er heldigvis meget andet at gøre. Men først skal vi have flyttet de sidste ting i min mors hus. Ham, der skulle tømme det for os, tog kun det han lige kunne bruge og så er alt skramlet tilbage - så der er en træls arbejdsdag på søndag. Inden da skal vi til danseopvisning og 50 års fødselsdag.

Aftenmenuen stod på andebryst, og jeg valgte en ”Påske Ale” fra Ærø. Det er Rise Bryggeri, der står for øllet. På etiketten står der, at det oprindeligt stammer fra 1884, men på det tidspunkt var det et mejeri. Først i 1926 begynder brygningen af ”Prima lyst hvidtøl”. I 30’erne laver man flødeis og senere mineralvand og i 1956 stopper al ølproduktion. Så teksten er måske en smule vildledende.

Men i 2004 bliver bygningerne købt af Christoffer Seidenfarden og man begynder på ny at brygge øl. Bryggeriet ligger ved en kilde, der leverer øens bedste vand og man har specialiseret sig i økologisk øl.

”Påske Ale” er brygget på pale ale-, krystal-, sortmalt samt hvedemalt. Der er brugt Goldings humle. På disse punkter minder den meget om den fine ”Hertug Hans”, men det er en undergæret bockøl med valnød. ”Påske Ale” er en brown ale på 5,0%. Den har en klar, mørk farve og lyst skum. Duften er maltet og en smule sur. Skummet er meget blødt, og øllet føles lidt dovent og tamt, som en rigtig ”real ale”. Smagen er god med karamel, men lad ikke øllet stå for længe, for så dukker denne lidt sure note frem. Smagen holder ellers godt, og inden den forsvinder helt, kommer en fin humlebitterhed frem. Den bliver hængende i lang tid. En udmærket ale, der dog ikke helt lever op til ”Hertug Hans”, som jeg synes er en lille perle fra bryggeriet.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar