Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 21. marts 2010

Tid til en øl - Mikkeller Dim Sum Vinter

21. Marts 2010

Et par af vores venner er netop vendt tilbage fra en fantastisk 3-ugers tur til Thailand. De har snoklet og redet på elefanter og fået syet festtøj og mange andre ting. Og det har været meget varmt. Men de har selvfølgelig nydt det, og har også fået smag for thaimad. Derfor inviterede de på middag, og da der i Dronninglund er et thailandsk par, der til tider tilbyder deres kogekunst til private, var der ægte thaimad på menuen.

Først en dejlig suppe, så nogle små forårsruller og derefter kom 3 hovedretter – svinekød i sur/sød sovs, krydret oksekød og nudler med kæmperejer og peanuts.

Værten havde fundet den thailandske øl ”Singha” i den lokale Brugs – en øl, de havde nydt meget i varmen. Den er dog noget dyrere under danske himmelstrøg. Derudover fik vi den indiske ”Cobra” og sluttede af med et par påskebryg.

Jeg havde til ølsmagningen for et par uger siden fundet en øl , der var brygget specielt til thaimad, så den tog jeg nogle flasker med af.

Der er 2 thairestauranter, der har fået en stjerne i Michelinguiden. Den ene ligger i København og hedder Kiin-Kiin. Ejeren Henrik Yde Andersen har sammen med Mikkel Bjergsø fundet frem til en øl, der kunne passe til thaikøkkenet. Den har fået navnet ”Dim Sum” og den første udgave kunne kun købes i selve restauranten. Den var tilsat citrongræs og koriander.

Men nu er de gået sammen om en vinterudgave af ”Dim Sum” og den kan fås i butikkerne. Jeg har fundet den hos Hansen’s Vinhandel i Aalborg. Til denne vinterudgave er der tilsat appelsin og stjerneanis, og det er stort set de oplysninger, man får.

Det er en flot mahognifarvet og klar øl. Skummet er meget kraftigt. Alkoholprocenten er på 5,0%, så der er stadig tale om en lettere øl. Der er en tydelig duft af stjerneanis, men denne note er ikke slet så klar i smagen. Øllet føles let og har en høj - (som man siger i England) – drinkabillity. Smagen er svagt sødlig af karamel og lidt krydderi, men appelsin og anis træder ikke markant frem, selvom det sikkert er det, der farver smagen. Der afsluttes med en behersket bitterhed. Efter sigende er bitterhed ikke særlig velset i det asiatiske køkken.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar