Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. marts 2010

Tid til en øl - Skands Påskebryg

23. Marts 2010

Påsken er snart over os med god mad og drikke, og der er som sædvanlig mange påskeøl på markedet. Forleden stødte jeg på en påskebryg fra bryggeriet Skands. Jeg har ikke tidligere smagt øl herfra, men ved at det er en af Danmarks få kvindlige bryggere, der står bag øllet – Birthe Skands. Hun er uddannet brygmester hos Carlsberg, men siden 2003 har hun sammen med Morten Skands drevet et mikrobryggeri. De brygger kun et par gange om ugen, for at øllet skal være så friskt som muligt. Øllet kan købes i Irma ( som vi ikke har mange af på disse kanter ) og i specialforretninger.

Den rhombeformede etiket er lidt minimalistisk. Den fanger ikke rigtig øjet, men det er sikkert for at give indtryk af enkelthed og håndbryg. Der er ikke noget pop og PR her. Til gengæld er etiketten fint lysegul her til påske.

Der er ikke ( endnu ) nogen beskrivelse på hjemmesiden og på etiketten får man kun oplyst lidt. Brygget efter engelsk tradition ( overgæret ) med engelske specialmalte og amerikansk humle.

Der er en mørkgylden, klar øl med masser af små livlige bobler. Der er en sødlig, lidt blomsteragtig duft. Det er en strong ale på 6,3%, men den føles frisk og let i munden. Der er lidt anderledes smag af sødlig malt og frugt ( der er brugt en ny gærstamme ), samt en lidt sprittet note. Den amerikanske humle træder ikke i karakter. Der er kun en behersket bitterhed i eftersmagen.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar