Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 25. marts 2010

Tid til en øl - Mikkeller Hoppy Easter

25. Marts 2010

På lørdag skal vi til danseafslutning i KFUM-hallen, så vi øvede alle dansene i dag. Det gik rigtig godt, selvom mine knæ er lidt geleagtige. Vi fik lige de sidste input om holdning og udtryk. Så vi er klar til opvisning.

Til aften fandt jeg en påskeøl frem fra Mikkeller. Navnet er et ordspil på Happy Easter ( Glædelig Påske ) og den er selvfølgelig kommet til at hedde ”Hoppy Easter”( Humlet Påske ). Og der er da også en del humle i, selvom jeg har smagt øl fra bryggeriet, der er væsentlig kraftigere humlet.

Jeg fik i dag at vide, at der er tale om en ”etiketøl”,  - altså en øl, der tidligere har været fremme under et andet navn. Her er der tale om en øl ved navn ”GIPA” som Mikkel Bjergsø lavede til ølimportfirmaet Drikkeriget. ”GIPA” står for ”German IPA” og ingredienserne er da også de samme.

Det er en IPA brygget med tysk Tettnanger humle og amerikansk Tomahawk som bitterhumle. Den er brygget på pilsner-, pale- og münchenermalt, samt havreflager. Den er brygget i Belgien – på De Proef  bryggeriet og procenten er 6,6%. Men da jeg ikke har smagt GIPA, generer det mig ikke, at det er en etiketøl.

På etiketten ses en sjov påskehare, der går og samler friske humleskud ind. Kapslen er flot påskegul. Det er en gylden, sløret øl med meget kraftigt skum. Bittesmå og meget livlige bobler. Duften er skarp af humle. Jeg mener, at kunne ane lidt mynte og citrus. Frisk i munden og med en pæn humlebitterhed, der dog slet ikke er overvældende. Eftersmagen er af fin længde og med tydelig humle.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar