Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 9. marts 2010

Tid til en øl - Nibe Mercator

9. Marts 2010

Til aften var min mor på besøg til aftensmaden, hvor vi fik et dejligt fiskefad på grove grønsager. Jeg havde i dag afleveret flasker fra fredagens ølsmagning ( det er det eneste frynsegode ved det ), og det kunne lige blive til en påskebryg fra Nibe Bryghus. De har – så vidt jeg ved – ikke tidligere været ude med en påskeøl.

Og vi ser med det samme at det er en påskeøl, for etiketten prydes af en af berømte statuer fra Påskeøen. I 1934 udforskede det belgiske skib ”Mercator” Påskeøen og hjemførte et par af statuerne. Derfor er undertitlen ”Belgisk Tripel”. Eller rettere - inspireret af belgisk tripel, for der er eksperimenteret en del med smagen. Der er tilsat rørsukker ( hvilket er meget almindeligt ) og salvie og mynte ( hvilket ikke er almindeligt ). Det er sikkert gjort for, at den skal passe godt til lammekødet. Den passede nu også fint til fiskefadet, der var krydret med timian.

Det er en smuk gylden øl med en del slør, når bundfaldet kommer med. Skummet er hvidt og har en pæn fylde ( tilsat hvedemalt ), men det forsvinder alligevel ret hurtigt. Duften er præget af salvien, der dog ikke er gennemtrængende, men som pirrer ens nysgerrighed. Salvien er også tydelig i smagen, men heller ikke her er den dominerende på en ubehagelig måde. Den bliver meget fint balanceret af sødmen. Mynten er ikke umiddelbar at smage, men den er også med til at justere salvien. Det er noget af det bedste, jeg har smagt med den type krydderier.

Alkohol -  7,0%

En spændende og behagelig øl, som jeg bliver nødt til at smage til påskens lammekød.

Karakter 4

Navnet ”Mercator” passer også godt til den gamle tradition om at påskeøllet skal slutte på ”-ator” – efter den gamle tyske stærkøl ”Salvator”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar