Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 10. marts 2010

Tid til en øl - Randers American Amber Ale

10. Marts 2010

Den 19. februar skrev jeg om Randers Bryghus’ nye serie af øl, der er til salg i Fakta. Nu er turen kommet til deres udgave af en ”American Amber Ale” – altså en rødlig, ravfarvet ale. Det er ikke muligt at finde oplysninger på deres hjemmeside om en ”amber”, så det er åbenbart et nyt tiltag. Derfor fremgår det heller ikke, hvem der har brygget den. Han har ellers ikke noget at skamme sig over her. Der er 3 bryggere tilknyttet Randers Bryghus, foruden et par løsgængere ( så vidt jeg er informeret ).

Det er en rødlig, lidt sløret øl på 6,0%. Der er benyttet både byg- og hvedemalt og amerikansk humle, men det kan jo ikke forbavse nogen, når øllen har det navn. Der er en dejlig citrus/grape duft, der virker forfriskende. Følelsen er livlig, og også i smagen finder vi den tydelige citrus. Der er en udpræget sødme over smagen, der balancerer humlen vældig godt. Det giver mindelser om sød grapefrugt . Denne smag bliver hængende ind i eftersmagen, hvor der ikke er nogen overdreven bitterhed. Jeg synes, det er en fin og afbalanceret øl, som let glider ned. Vi fik en kålgryde med karry og det passede den fint til.

Karakter 4

De fleste er nok ligeglade med oplysninger om humletyper osv. Men Randers Bryghus skriver netop disse oplysninger på deres hjemmeside, så derfor er det ærgeligt, at de ikke have opdateret den med den nye serie. Måske skammer de sig over, at levere øl til en discountbutik, men det er der ingen grund til, selvom jeg stadig synes, det er en underlig ide.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar