Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 22. marts 2010

Tid til en øl - Skagen Påsketrold

22. Marts 2010

”Når vinterdvalen er slut og lyset atter skrues op over Skagen, vågner planter, dyr og godtfolk til dåd igen. Som en hjælpende hånd til fotosyntesen har vi skabt en velsmagende Påskebryg.”

Det lyder jo vældig poetisk, men der er ikke mange oplysninger i sådan en etikettekst. Måske er de fleste også ligeglade, men det kunne da være rart at vide noget om øltype og bitterhedsniveau, når man køber øl.

”Påsketrold” er påskebryggen fra Skagen Bryghus. Jeg har tidligere smagt deres forårsøl ”Løvspring”, der var sort og smagte af tang og tjære. Tydeligvis det man i Skagen forbinder med forår. Men denne ”Påsketrold” er meget anderledes.

Den er lys som en pilsnerøl, men på 6,0%, så der er tale om en guldøl. Den er klar med fine bobler og en stor hvid skumkrone. Der er - lidt overraskende - en let blomsteragtig duft. Øllet har en frisk og lidt skarp mundfølelse. Smagen er en smule sød, i retning af en Oktoberfestbier, og også her er der mere blomst, end man kunne forvente af en undergæret øl. Eftersmagen er kortvarig med sødme og let bitterhed. Alt i alt en let drikkelig øl uden det store spræl.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar